Hoofdstuk 2. Lijstjes
Sorry, sorry, sorry. Het is alweer even geleden dat ik iets van me heb laten horen. Het is niet dat ik niet wil; het komt er gewoon niet van. Ik zie dat als een goed teken (blijkbaar heb ik betere dingen te doen dan in een onderkoeld internetcafe vier dollar per uur voor een crappy computer te betalen). Hopelijk kun je daar een beetje begrip voor opbrengen!
Er is onzettend veel gebeurd sinds de laatste keer dat ik schreef. Ik vind het daarom nogal moeilijk om een blog op te zetten: een chronologisch verhaal zou waarschijnlijk vier A4'tjes aan lofuitingen bevatten, en dat wil ik je niet aandoen. Vandaar dat ik het anders ga aanpakken, namelijk: aan de hand van lijstjes! Deze top-3's en top-5's zijn bedoeld om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden, maar om je tegelijkertijd een goed beeld te geven van wat ik hier allemaal meemaak. I hope you'll enjoy!
(Even tussen haakjes: er staan al wat foto's op mijn Facebook, dat is gemakkelijker met uploaden. Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook hier foto's komen te staan, maar ik kan niets beloven op korte termijn!)
Top 5: Leukste ervaringen
1. Met stip op een staat de roadtrip naar Cape Tribulation en the Atherton Tablelands. Ik zal proberen kort te schetsen waarom dit mijn nummer 1-ervaring is: een paar weken geleden besloten we met een groep gezellige mensen in Cairns een roadtrip te maken. Het begon met zo'n vijf gegadigden en een busje geloof ik, en we vetrokken uiteindelijk met negen mensen (nationaliteiten: Australisch, Frans, Engels, Canadees en Nederlands)en nogeen extra auto. Een korte impressie van onze bezigheden op deze vierdaagse roadtrip: in het wild (= regenwoud) kamperen, kampvuur op het strand maken en kijken naar de met miljoenen sterren bezaaide hemel, zwemmen in de helderste swimming holes midden in het regenwoud (en erin springen vanaf een zes meter hoge rots), rijden op bochtige, smalle wegen met honderden hobbels en gaten, oog in oog staan met spinnen (doorsnee: 10cm) enGoanna's (hagedissen van ruim een meter lang), dagenlang alleen brood en baked beans eten, slechte muziek luisteren op nog slechtere speakers (beter: speakerTJES), etc. Maar vooral: ontzettend veel lachen met een groep geweldige mensen, die ik nooit zal vergeten!
2. Op twee staat mijn skydive van 14.000ft. Dat is springen uit een vliegtuig op ruim vier kilometer hoogte. Wow. Wat een ervaring! Gelukkig zijn daar de foto's, want dit is iets wat ik echt nooit meer wil vergeten. Als de gelegenheid zich voor zou doen, zou ik het zo nog een keer doen!
3. Op drie staat de driedaagse boottrip naar de Whitsunday Islands. Met een groep van zo'n 25 mensen op een boot, om te genieten van snorkelen (helaas geen foto's, maar geloof me: het is indrukwekkend, kleurrijk, prachtig, ongelooflijk, etc.) en natuurlijk de eilanden zelf: spierwitte stranden en helder water, pootjebadend door groepen roggen... En 's nachts slapen op boot in eenienieminibedstee. Vermoeiende, maar prachtige ervaring!
4. Nieuw op vier: Rainbow Beach. Een klein plaatstje met net iets meer dan duizend inwoners, vanwaar veel trips naar Fraser Island verrtekken. Dat doe ik morgen pas, dus daar kan ik nog niets over zeggen. Maar Rainbow Beach heeft mijn hart gestolen: vredig plaatsje aan het strand, met op de berg een enorme duin midden in het bos (een van de vele verrassingen van Moeder Natuur), waar je van alles kunt doen, zoals: surflessen, boomerang schilderen en gooien, sandboarden, dolfijnen voeren, en ga zo maar door. Mijn eerste surfles is over een uurtje!
5. En op vijf: het feit dat ik eindelijk mijn klavertje vier-tatoeage heb laten inkleuren :-). Yeah!
Top 3: Minder leuke ervaringen
1. Op een staat toch echt de urenlange busritten. Van Cairns naar Airlie Beach: 11 uur. Van Airlie Beach naar Rainbow Beach: 14 uur. Hopelijk kan ik snel een autootje kopen!
2. Afscheid nemen van de hechte vriendengroep in Cairns. Hopelijk zie ik ze ooit weer!
3. En niet te vergeten: zeeziek zijn.
Top 5: Leuk aan Australie
1. Met stip op een: de mentaliteit. Open, hulpvaardig, gezellig en vooral: no worries!
2. De hilarische verkeersborden staan op de tweede plaats. Misschien moet je het maar eens Googlen, maar je hebt de raarste borden langs de weg, zoals een auto die een cassowary (soort struisvogel) doodrijdt...
3. Op drie zet ikhet overal aanwezige wildlife. Oke, de grote spinnen en mieren overal zijn dan niet echt om over naar huis te schrijven; maar het feit dat je een krokodil in het wild kan tegenkomen, is toch geweldig?
4. Het Australische accent is simpelweg geniaal. Heerlijk, als een Australier awesome of amazing zegt!
5. En tot slot, gewoon omdat het zo grappig is: het geluid dat een verkeerslicht voor voetgangers maakt wanneer het op groen springt. Het lijkt een beetje op een lasergungeluid...
Top 3: Minder leuk aan Australie
1. Op een: het feit dat je op alles een enorme hoeveelheid belasting moet betalen: reef tax, national park tax, one way fee, stinger suit fee, en ga zo maar door!
2. Nummer twee staat eigenlijk in het verlengde van een: het feit dat ALLES duur is. Internet, supermarkten in kleine plaatsjes, alcohol...
3. En op drie staat voorlopig het feit dat kraanwater naar zwembadwater smaakt. Ik kan er gewoon niet aan wennen.
Top 3: Trots op
1. Toch wel de skydive...
2. Dat ik daadwerkelijk van die metershoge rots in een meertje ben gesprongen.
3. Dat ik bijna alles al geregeld heb hier: sofinummer, bankrekening, Medicare. Ik weet het, het klinkt niet indrukwekkend... Maar misschien wel met de wetenschap dat de meeste backpackers dit pas na maanden regelen, op het moment dat ze daadwerkelijk moeten gaan werken?
Top 3: Spijt van
1. Het feit dat ik een afritsbroek heb meegenomen. Nog nooit gedragen.
2. Dat ik in plaats van mijn afritsbroek niet een extra bikini en twee jurkjes heb meegenomen.
3. En op drie: dat ik sommige mensen zo verwaarloosd heb... Sorry voor alle onbeantwoorde mails en vergeten verjaardagen...
Top 3: Wil ik zeker nog doen
1. Ik heb besloten dat mijn doel wordt om in een skiresort te werken. Waarom? Omdat het kan.
2. Alle boeken van Nick Hornby lezen (Tot nu toe heb ik al gelezen: About a Boy (maar dat was op de middelbare school), Slam en ik ben bezig in High Fidelity).
3. Een auto kopen.
Top 5: Tofste dieren
1. De krokodil! In het wild! Een paar meter van ons zelfgehuurde bootje!
2. Toch de grote groepen roggen. Ze kwamen zo dichtbij...
3. Dolfijn en schildpad (allebei op drie, want ze tellen voor half: ik zag ze alleen in de verte).
4. Zee-adelaar
5. Goanna
Top 3: Dieren die ik nog wil zien
1. Natuurlijk: de kangaroo.
2. Natuurlijk: de koala.
3. En als het kan ook een cassowary, ook al zijn ze zeldzaam.
Zo. Hopelijk heb je nu een beter beeld van al mijn avonturen hier. Klinkt goed, of niet? Morgen ga ik naar Fraser Island, ik weet zeker dat dat ook ergens in een lijstje terecht komt. Evenals mijn surfles zometeen. Maar goed, laat ik niet op de zaken vooruitlopen!
Tot de volgende update!
Liefs, Simone
He sis, klinkt super allemaal! Ik zocht net de whitsunday islands op googlde: ongelofelijk. Laat snel weten hoe het surfen ging, ik ben benieuwd! En over dat skigebied: I told youuu :D
Simone, wat een verhalen..!!
Heerlijk om te lezen, geniet er van meis en we horen je verhalen weer(K)(K)
Hee Simoon
Wow dat jij uit een vliegtuig durft te springen!
Verder lijkt het me echt super leuk om daar te zijn.
Ik ben nog altijd de dagen aan het afkruizen op de onderlegger op mijn bureau :P elke dag gaat er eentje af
Maar veel succses op je surfles!
XxX
Hallo Simone.
Wat een feest om je verhalen te lezen! Voor mijn gevoel ben je nog maar kort geleden vertrokken, maar wat heb je al veel beleefd! Heel veel plezier. Het ga je goed!
Hartelijke groeten.
hey,
wat gaaf allemaal zeg! doet me denken aan mijn avonturen in maleisie... super dat je het zo naar je zin hebt en hopelijk nog veel meer van deze toch wel handige lijstjes. kiss
Lieve Siem!
Heb je verhaal echt met een glimlach gelezen. Wat een mooie dingen heb jij al meegemaakt zeg. En je bent pas een maandje weg, dat belooft nog heel veel voor de komende maanden! Wel jammer van je afritsbroek.. ;) En hoe ging het surfen?
Via je korte berichtjes en foto's op Facebook reizen we stiekem een beetje met je mee en dat je weinig tijd hebt voor updates op je blog is alleen maar een goed teken! Heel veel plezier nog met alles en pas goed op jezelf!
Dikke kus!
Dag Simone,
Mooi verslag.
Als ik lees wat jij daar allemaal al beleefd, gezien en geregeld hebt, petje af.
Iedereen begrijpt dat jij daar niet bent om veel tijd achter de computer door te brengen maar om andere culturen te proeven en héél veel te beleven, te genieten en lekker te relaxen, enz.
Nog veel reisplezier gewenst.
Lieve groet uit Bakel.
Hi Simone,
Wow! Wat jij allemaal hebt meegemaakt klinkt helemaal te gek. Erg leuk hoe je erover schrijft: sommige dingen gaven me de rillingen, om andere dingen moest ik erg lachen! Blijf vooral genieten van al het moois en al die leuke mensen!
Liefs en groetjes
Lieve Siem,
Hahahahaaaaa, stiekem moest ik best gniffelen om die afritsbroek :P! Maar als je eenmaal een autootje hebt, kun je altijd nog wat extra gaan shoppen..dan kun je er namelijk mee rond rijden en hoef je niet alles meer te sjouwen :D!
Maar verder: wat maak jij toch allemaal mee chick! Wat een onwijs toffe verhalen allemaal. En ja, ik ben nog steeds jaloers haha ;)! Hier mis je eigenlijk niks, misschien alleen de regen :P. Ik ben blij dat ik via je blog en facebook toch een beetje mee kan genieten :).
Geniet van alles en pas op jezelf. We'll keep in touch! En de vaste afsluiter: kick some Aussie bums chick ;)!
Liefs, xx
Hai lieve, lieve Siem!
Siona zegt gniffelen om je afritsbroek, ik zat meer achter de compu van: HA! Zie je nou wel?! Ghe... :p Maar doe je m toch lekker niet aan, niemand die m mist ;) (haha, flauw Fleur). En wat Sioon zegt: als je straks je autootje hebt, dan kun je stuff achterin stouwen en dan kun je die extra bikini en die 2 jurkjes aanschaffen.
Verder heb ik alleen maar smilend achter de compu gezeten, wat een mooie/leuke, nee geweldige dingen maak jij mee zeg! Heerlijk meid. Ik kan niet vaak genoeg zeggen: geniet je helemaal suf daarzo! Maar volgens mij doe je dat ook wel :)
Skydiven, surfen, stoere tochten met toffe mensen, de prachtigste plaatsen en dieren zien... *zucht* En die dolfijnen gaan voeren he, doe het voor mij! ;)
Al die dingen die op je to-do lijstje staan gaan vast ook allemaal gebeuren en nog veel meer... (dat skiresort moet je nog maar een keertje uitleggen, haha)
Dat je lekker helemaal niet veel tijd hebt om achter de te dure compu's te kruipen daar is alleen maar goed en hartstikke fijn. Geen excuses, denk dat iedereen het begrijpt. Zorg jij er nou maar gewoon voor dat je een heerlijke tijd daar hebt en bomvol prachtige verhalen terugkomt :)
Mijn vaste afsluiter is inmiddels 'Enjoy, to the max!' geworden, dus bij deze :)
Geniet je maar helemaal te pletter daarzo.
Wij denken aan je en lez(/v)en een beetje met je mee.
Hele dikke kus en knuffel!
Ps: je schrijft echt heel leuk :)
Lieve Simone-Valérie,
Wat een leuke/spannende verhalen zeg!!! Fijn om ze te lezen: dan kunnen we ons hier enigszins een voorstelling maken van wat daar allemaal loos is.
Gaat het verder wel goed met je? Je zult best wel eens je alleen voelen! Maar ik begrijp dat je ook leuke/prettige collega-backpackers meemaakt.
Hier gaat alles z'n gangetje: we hebben net Kaya, de hond van onze kennissen, weer een week te logeren gehad.
Verder gaan we vanavond uit eten met Matthijs Christiaan ter afsluiting van de examenperiode en om alvast in de vakantiestemming te komen.
Heb je nog regelmatig kontakt met Klaas? Ik neem aan dat je daar een aparte "regeling" voor hebt gecreeerd!
Marielle gaat over een aantal dagen samen met Suzanne naar Corfu en i9n augustus gaan we samen naar Italie. Eerst 10 dagen alleen en daarna rijden we naar Rachael en Derrek-Jan + kids. We hebben een stacaravan geboekt voor 6 personen, dus we zullen ongetwijfeld wel eens één of meerdere kinderen te logeren krijgen.
Nou, ik ga stoppen want Matthijs is net binnen. Blijf vooral je verhalen doorsturen, we genieten er van!
Liefs. Pa.
Hé S'moon, hoe is-t-ie? We zijn benieuwd! Hoop dat alles goed met je gaat!
hoe gaat ie? ben je al weg uit het 'ski resort?' hoorde van klaas dat je daar eerder ophoudt. gelijk heb je als het niet bevalt. op naar iets nieuws, toch? hier houd de hitte voorlopig nog aan met wat storm af en toe. er is bij ons al 1 raam gesneuveld door een windhoos! verder rustige tijden op de zaak zo vlak voor de vakantie. we gaan 12 dagen naar frankrijk, lekker uitrusten en van de kindjes genieten.
miss you girl!! hou je taai